در سال 1999، انجمن سازمانهای غیر دولتی آسیایی کاهش تقاضای مواد مخدر (ADNA) تنها یک ایده بود که از سوی جمعیت تولد دوباره، یک سازمان غیر دولتی ایرانی، مطرح شد که تصمیم داشت کانونی مرکزی جهت ارتباط میان سازمانهای غیر دولتی فعال در زمینۀ کاهش تقاضای مواد مخدر در ایران، افغانستان و تاجیکستان به وجود آورد؛ کشورهایی که زبان مشترک داشته و از نظر مواد مخدر با معضلات مشابهی دست به گریبان بودند. در سال 2011، این ایده به واقعیت پیوست و 35 سازمان غیر دولتی منطقه گرد هم آمده و با تدوین اساسنامۀ پیشنهادی، نسبت به ایجاد شبکهای مشترک عهد بستند. سرانجام، در سال 2014، ADNA طی جلسهای مشورتی با حمایت دولت جمهوری اسلامی ایران، دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و کمیتۀ سازمانهای غیر دولتی فعال در زمینۀ مواد مخدر در وین (VNGOC) متولد شد.
در مراسم اختتامۀ جلسۀ سه روزۀ مشورتی که در سال 2014 در تهران با حمایت برنامۀ منطقهای دفتر UNODC برای افغانستان و کشورهای همسایه برگزار شد، اساسنامۀ ADNA تأیید شد و هفت کشور عضو در منطقه، هیئت مدیرۀ سازمان را انتخاب کردند. ADNA مدت کوتاهی پس از بنیانگذاری به عضویت کمیتۀ سازمانهای غیر دولتی وین (VNGOC) درآمده و در کمیسیون مواد مخدر (CND) در سال 2015 شرکت کرد و صدای سازمانهای غیر دولتی عضو خود از افغانستان، ایران، پاکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان را منعکس نمود. شرکت هیئت مدیرۀ ADNA در کمیسیون مواد مخدر به این شبکه فرصت داد تا به گروه جامعۀ مدنی در جلسۀ ویژۀ مجمع عمومی سازمان ملل متحد (UNGASS) بپیوندد که جلسۀ ویژهً آن در مورد معضل مواد مخدر در سال 2016 برگزار خواهد شد. ADNA از طریق دبیرخانۀ خود در تهران، این روزها جلسات مشورتی را در سطح منطقهای و ملی هماهنگ مینماید تا بتواند بازخورد کارشناسان و سازمانهای غیر دولتی فعال و جوامع مدنی را برای جلسۀ آتی UNGASS در سال 2016 جمعآوری کند. این شبکه تحقیق کارگروه جامعۀ مدنی جهانی UNGASS 2016 را به روسی ترجمه نموده و پیوندی را برای این تحقیق به انگلیسی و روسی تدوین و در میان اعضاء در سطح منطقهای اشاعه نموده است. ANDA در نظر دارد تا جلسهای مشورتی در سطح منطقه در تهران برگزار نماید تا بازخورد جمعآوری شده از کشورهای منطقه و کارشناسان را در سندی گردآوری نموده و آن را در UNGASS 2016 ارائه نماید.
در جلسۀ توجیهی هماهنگکنندۀ زیر برنامۀ 3 از برنامۀ منطقهای دفتر UNODC برای افغانستان و کشورهای همسایه ، رئیس هیئت مدیرۀ ADNA تشریح نمود که ADNA سریعاً به شکوفایی رسید و این امر را مدیون حمایت دولتها، UNODC و VNGOC و همچنین همگرایی میان اعضاء هستیم.
آقای عباس دیلمیزاده، رئیس هیئت مدیرۀ ADNA معتقد است که این انجمن در آیندهای نزدیک در سیاستگزاری کاهش تقاضا برای مواد مخدر مشارکت خواهد داشت. او تأکید کرد که همواره نیاز به حمایت فنی و مالی بیشتر برای ظرفیت سازی سازمانهای غیر دولتی منطقه وجود داشته و قوانین و مقررات و رویکردهای مختلف نسبت به سازمانهای غیر دولتی در منطقه را یک چالش معرفی نموده؛ اما او امیدوار است که با حمایت دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، این شبکه بتواند در ایجاد رویکردی جامع و هماهنگ نسبت به کاهش تقاضای مواد مخدر در سطح منطقهای نقشی مؤثر داشته باشد.