عضو شوراي شهر تهران تاكيد كرد: لزوم تقويت سازمان‌هاي مردم نهاد حوزه پيشگيري از اعتياد

  عضو شوراي شهر تهران تاكيد كرد: لزوم تقويت سازمان‌هاي مردم نهاد حوزه پيشگيري از اعتياد  
1394/11/14

غلامرضا انصاري در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهارداشت: اعتياد يك بيماري مزمني به شمار رفته كه احتمال بازگشت مجدد آن به فرد بيمار وجود دارد و به طور كلي در زمينه پيشگري از اعتياد و مبارزه با مواد مخدر بايد به عوامل شبكه ترانزيت، توزيع و مصرف مواد مخدر در كشور توجه داشت لذا در گام نخست پيشگيري از اين معضل اجتماعي لازم بوده مسير ترانزيت مواد مخدر از ايران به سمت اروپا را مد نظر قراردهيم و اقدامات گسترده انجام دهيم چراكه بخشي از اين مواد حين ترانزيت داخل خود كشور رسوب مي‌كند.

وي افزود: بيكاري يا عدم اشتغال از عناصر توزيع مواد مخدر در كشور محسوب شده كه علاوه بر ايجاد اشتغال براي جوانان بايد برخورد قضايي مناسب و محكمي با عاملان توزيع مواد مخدر انجام گيرد. در كنار اين مسائل نيز نبايد از آگاه و حساس سازي جامعه غافل ماند. استفاده از هوش مصنوعي جهت تأثيرگذاري در تبليغات پيشگيرانه مي‌تواند موثر واقع شود بنابراين تبليغات مبتني بر اين هوش مي‌تواند در اين مسير ما را ياري كند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران در ادامه رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر را بسيار موثر برشمرد و گفت: همراهي كل دستگاه‌هاي كشور و ايجاد شبكه اي در اين رابطه كه همه افراد و مسئولان متناسب نوع فعاليت خود در انجام برنامه‌ها مشاركت كنند، ضرورت دارد و بايد مورد توجه قرار گيرد.

انصاري با تأكيد بر لزوم عزم عمومي در پيشگيري و مبارزه با مواد مخدر گفت: با ورود يك يا دو دستگاه دولتي به عرصه مبارزه با مواد مخدر به نتايج موثر و مناسب و پايداري دست نخواهيم يافت چرا كه اين موضوع فرابخشي بوده و بايد از همه ظرفيت‌هاي اجتماعي و فرهنگي و سياسي و ... دستگاه‌ها در اين زمينه بهره‌مند شد
انصاري گفت: به نظرم مهمترين و موثرترين راهكار پيشگيري و مبارزه با اعتياد تقويت گروه‌هاي NA و سازمان‌هاي مردم نهاد فعال در حوزه پيشگيري از اعتياد است كه خود معتادان بهبويافته آن را مديريت و تجارب ترك را براي هم بازگو مي‌كنند. در كنار اين موضوع نيز بايد به آگاه سازي اقشار جامعه به وي‍ژه جوانان و نوجوانان توجه داشت.

وي در مورد تأثير شادي بر پيشگيري از اعتياد خاطر نشان كرد: متاسفانه متولي نشاط اجتماعي در كشور هيچ دستگاهي نيست در حالي كه ايجاد شادابي و ارائه روش زندگي پويا همراه با همزيستي مسالمت آميز بايد ايجاد شود كه شهرداري در اين زمينه ظرفيت‌هاي بالقوه همچون سراي محلات را داشته و تا حدودي در ايجاد نشاط اجتماعي مؤثر است ولي به طور كلي بايد متولي اين مسئله شكل كيرد تا كاهش كاهش اعتياد از اين طريق نيز باشيم.

منبع خبر: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر