يك روانپزشك: مواد مخدر و روان‌گردان‌ها مغز را تخريب مي‌كند

  يك روانپزشك با بيان اينكه بسياري از معضلات اعتياد و آسيب هاي ناشي از آن به مردم به درستي اطلاع رساني نشده است، گفت: يكي از مهمترين آسيب‌هاي مصرف مواد مخدر و داروهاي روان گردان آن است كه مغز را به شدت تخريب مي‌كند.  
1394/11/23

گوهر حسين‌زاده در گفت‌وگو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود:انواع مواد مخدر صنعتي و شيميايي با تاثیرگذاشتن بر عملکرد مغز باعث بروز حالت نشئگی و لذت كاذب می شوند و به همین دلیل مصرف طولانی مدت آنها باعث بروز مشکلات اساسی در کارکرد مغز و اعصاب می‌شود.

وي اظهار داشت: بسیاری از مواد مخدر مانند قرص های اکستازی، ماریجوانا و یا کوکائین تاثیرات مخربی بر مغز گذاشته و می توانند باعث از دست رفتن حافظه، از دست دادن قدرت تصمیم گیری، و اختلال حواس شوند.

اين روانپزشك با بيان اينكه استفاده طولانی مدت از مواد مخدر، روانگردان ها و یا داروهاي آرامبخش، باعث ایجاد تغییرات ماندگار در مغز شده و می تواند موجب بروز پارانویا، افسردگی و یا توهم شود. ادامه داد: به علاوه وابستگی عاطفی فرد معتاد به مصرف مواد مخدر بسیار شدید بوده و در مواردی ممکن است تا آخر عمر در وجود وی باقی بماند.

حسين زاده، عوارض جانبی مصرف مواد مخدر را به تدریج باعث بروز مشکلات روانی دانست و اضافه كرد:به عنوان مثال مصرف طولانی مدت مواد مخدر باعث کاهش میل و قوای جنسی شده و همین امر موجب بروز مشکلات روانی و حتی مشکلات خانوادگی و طلاق می‌شود.

اين استاد دانشگاه علوم پزشكي با بيان اينكه بيماری ایدز به صورت یک اپیدمی در آمده و مصرف مواد مخدر به طور جدایی ناپذیری با این بیماری مرتبط است ، گفت : این ارتباط به دلیل قابلیت منتقل شدن این بیماری بین افرادی است که مواد مخدر را به صورت تزریقی مصرف می کنند.

وي افزود: این بیماری ویروس نقص ایمنی انسانی است و باعث می شود تا بدن قدرت مقابله با عفونت ها را از دست داده و حتی در برابر ساده ترین آنها نیز آسیب پذیر شود.

حسين زاده تصريح كرد:بسياري از مردم اطلاع دارند که بیماری اچ آی وی از طریق سرنگ های مشترکی که به این ویروس آلوده باشند به دیگران منتقل می شود، اما نکته ای که بسیاری از آن آگاهی ندارند نقش کلی مصرف مواد مخدر و روان گردانها در گسترش این بیماری است.

اين روانپزشك اظهار داشت :برای مثال، فردی که تحت تاثیر مصرف مواد مخدر قرار گرفته باشد به احتمال زیاد رفتارهای جنسی حفاظت نشده و پرخطر زیادی نیز خواهد داشت و یا ممکن است که برای تهیه مواد و یا پول، اقدام به برقراری رابطه با دیگران کند، که این امر در نهایت باعث گسترش یافتن هرچه بیشتر این بیماری می شود.

وي نقش آموزش را در اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر بسيار مهم و ضروري دانست و خاطرنشان كرد: سودجويان و شبكه هاي مافيايي غرب به طرق مختلف در حال ترغيب و تشويق جوانان نسبت به مصرف موادمخدر صنعتي و روان گردانها هستند كه بايد خانواده ها را نسبت به آگاهي از تمامي نوعهاي مواد مخدر و روان گردانها مطلع كرد و با تمام قوا در مبارزه اجتماعي با اين معضل تلاش كنيم.

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر94.11.23