خالکوبی از راه های انتقال بیماری هپاتیت است

  مدیرگروه پیشگیری از بیماری های مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت: یکی از راه های انتقال بیماری هپاتیت خالکوبی است  
1395/5/11

دکتر حسین بیگلری به مناسبت 7 مرداد روز جهانی هپاتیت در گفتگو با خبرنگار کردپرس اظهار داشت: همه ساله 28 جولای مصادف با 7 مرداد از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان روز اطلاع رسانی بیماری هپاتیت انتخاب گردیده و شعار امسال آن نیز "بدون هپاتیت" است.

وی با بیان اینکه هپاتیت به معنای التهاب و تورم کبد است، تصریح داشت: هدف از انتخاب این روز آگاهی بخشیدن و افزایش دانش مردم درخصوص راه های پیشگیری از ابتلا به هپاتیت های ویروسی منتقله از راه خون است.

مدیرگروه پیشگیری از بیماری های مرکز بهداشت کرمانشاه هپاتیت های ویروسی منتقله از طریق خون را به دونوع B و C معرفی کرد و  ادامه داد: هردو نوع این بیماری قابلیت درمان داشته و با تشخیص به موقع و مراجعه به پزشک قابل کنترل هستند، هپاتیت نوع "بی" واکسن دارد و از طریق واکسیناسیون می توان آن را کنترل کرد.

بیگلری با تاکید بر این مطلب که در صورت عدم پیگیری و درمان بیماری هپاتیت می تواند از عوامل اصلی ایجاد کننده سیروز کبدی و سرطان کبد به شمار رود، اضافه کرد : پیشگیری از موارد سیروز و سرطان کبد از طریق واکسیناسیون، مراقبت و درمان بیماری امکان پذیر است.

دکتر بیگلری سرنگ تزریقی مشترک، ارتباط جنسی، انتقال از مادر به کودک، خراش های پوستی غیر بهداشتی مانند خالکوبی و تاتو را از مهمترین و اصلی ترین راه های انتقال بیماری هپاتیت اعلام کرد و افزود: در سال 1372 واکسیناسیون روتین هپاتیت" بی" در ایران انجام شد و هم اکنون نیز یک و نیم درصد از جمعیت کشور ناقل مزمن هپاتیت "بی" هستند در حالی که بسیاری از مبتلایان به این بیماری از ابتلاء خود به بیماری آگاه نیستند.

وی درخصوص علائم بیماری هپاتیت نیز گفت: در بسیاری از موارد این بیماری بدون علامت است اما در برخی از موارد درد شکم، تهوع و خستگی مزمن نیز مشاهده گردیده است.

مدیرگروه پیشگیری از بیماری های مرکز بهداشت کرمانشاه در پایان یادآور شد: در سال 94 کمتر از 200 مورد ابتلاء به بیماری هپاتیت در کرمانشاه شناسایی شده که نسبت به میانگین کشور در جایگاهی متوسط قرار دارد.

منبع: سایت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه