رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی ضمن بیان آنکه اغلب «زنان» با خط مشاوره ١٤٨٠ سازمان بهزیستی تماس میگیرند گفت: اغلب اینها زنانی هستند که یا برای مراجعه حضوری به مراکز مشاوره پول نداشته یا اجازه خارج شدن از خانه را ندارند؛ به این ترتیب آسیبهای زیرپوست شهر را با این سامانه در میان میگذارند.
مجید رضازاده در گفتوگو با ایسنا، گفت: هر سال حدود یک میلیون تماس با خط صدای مشاور با شماره ١٤٨٠ برقرار می شود که مسائل مختلفی مانند مسائل مربوط به خیانت، اعتیاد همسر و ... را با آن مطرح می کنند. وی افزود: مرکز صدای مشاور ١٤٨٠ از جمله منابع اطلاعاتی قوی به شمار می رود که اطلاعات آن تجمیع شده اما آنالیز نمی شود به این ترتیب می توان از اطلاعات چنین مراکزی برای رصد آسیب های اجتماعی در کشور استفاده کرد.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی در ادامه به خط مشاوره تلفنی اعتیاد با شماره ٠٩٦٢٨ اشاره کرد و گفت: سال گذشته ٤٠٠ هزار تماس با این خط گرفته شد؛ همچنین ١٦٠٠ مرکز مشاوره حضوری در کشور وجود دارد که بیش از یک میلیون نفر در سال به این مراکز مراجعه می کنند. رضازاده تصریح کرد: نباید وضع آسیب های اجتماعی مانند وضعیت فعلی طلاق شود که در یک برهه زمانی بسیار مورد توجه قرار گیرد، بلکه باید به اینگونه مسائل رسیدگی کنیم؛ بطور مثال تلفن صدای مشاور با شماره ١٤٨٠، ١٠ سال پیش به ما نشان میداد که مسائل زناشویی دچار اختلال شده و روند رو به رشد طلاق از آن زمان در حال آغاز شدن بوده که ما آن را خیلی جدی نگرفتیم. وی همچنین گفت: باید راهی برای شناسایی کسانی که در حوزه آسیب های اجتماع شناسایی نمی شوند، پیدا شود.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی تصریح کرد: بطور مثال کودکانی که به دلیل مختلف در حیطه آسیب های اجتماعی قرار می گیرند باید شناسایی شوند؛ یکی از گروه کودکان، کودکانی هستند که به دلایلی مانند ویروس HIV والدین خود را از دست می دهند، هم اکنون نیز ١٨ تا ٢٠ کودک در مراکز بهزیستی به سر می برند که والدین خود را به خاطر بیماری ایدز از دست داده اند و وظیفه دولت و بهزیستی است که به آنان رسیدگی کند. وی درپایان تاکید کرد: در حال حاضر هیچ کودک بی سرپرست نیازمند حمایتی پشت نوبت دریافت خدمات حمایتی بهزیستی نداریم.
منبع: خبر گزاری ایسنا