مدیر کشوری برنامه مشترک ایدز سازمان ملل متحد UNAIDS گفت: بعد از شهریور امسال، شاهد اجرای برنامه کنترل ایدز مادران باردار با هدف عدم ابتلای نوزادان به ایدز آغاز خواهد شد.
دکتر فرداد درودی در گفتگو با سلامت آنلاین با تاکید بر اینکه یک بیمار ایدز هم زیاد است افزود: بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، زنان شناساییشده مبتلا به ایدز رو به افزایش است که شاید این آمار فزاینده به دلیل تقویت روش های شناسایی مبتلایان به ایدز در سال های اخیر باشد. وی با بیان اینکه پیش از این، روش اپیدمیشده انتقال ایدز از طریق تزریق مواد مخدر بود خاطرنشان ساخت: در این روش، بیشتر، آقایان در معرض ابتلا به ایدز بودند و به همین ترتیب، آنها ایدز را به همسرانشان منتقل کردند و به این دلیل، تعداد زنان مبتلا به ایدز در حال افزایش است.
مدیر کشوری برنامه مشترک ایدز سازمان ملل متحد UNAIDS با اظهار اینکه روی برنامه کشور کنترل ایدز کنترل می کنیم گفت: این برنامه ۱۰ استراتژی دارد که بر روی ۳۰۰ فعالیت در چهار شاخه اصلی کاهش آسیب، خون سالم، درمان و پیشگیری از انتقال از مادر به جنین متمرکز است.
وی با اشاره به اینکه اگر قبل از سه ماهگی جنین، تشخیص داده شود که او ایدز دارد قابل پیشگیری است ادامه داد: یک نوزاد وقتی با ابتلا به ایدز به دنیا می آید، کنترل بیماری او بسیار دشوار است. درودی اضافه کرد: نوزادان چون نمی توانند قرص بخورند، باید به آنها فقط شربت بدهیم، علاوه بر این سیستم ایمنی بدن آنها کمتر از بزرگسالان است، حتما باید در ICU بستری شود و البته امید خانواده آنها نیز از بین می رود.
این مقام مسئول در سازمان ملل با اشاره به طرح معاونت بهداشتی وزارت بهداشت در پیشگیری و درمان مادران باردار مبتلا به ایدز تصریح کرد: اجرای پایلوت این برنامه در ۱۵ استان در شهریورماه پایان یافته و در سراسر کشور اجرا خواهد شد. مدیر کشوری برنامه مشترک ایدز سازمان ملل متحد UNAIDS با تاکید بر اینکه مادر در زمان بارداری می تواند تست HIV بدهد تصریح کرد: دولت در این زمینه پروتکل هایی را به نگارش در آورده و اجرای آن را در ۱۵ استان آغاز کرده است. اجرای پایلوت این برنامه در شهریور پایان می یابد.
درودی با اشاره به اینکه نسل آینده باید عاری از ایدز باشد اضافه کرد: حتی در صورتی که نوزاد، با ابتلا به ایدز به دنیا بیاید، با داروهای جدید می توان طول عمر طبیعی برای آنها فراهم کرد. مدیر کشوری برنامه مشترک ایدز سازمان ملل متحد UNAIDS تصریح کرد: نوزادان مبتلا به ایدز در ادامه زندگی خود به صورت طبیعی به مدرسه رفته و حتی در ادارات دولتی یا بخش خصوصی مشغول به خدمت می شوند و زندگی آنها از این لحاظ فرقی با همنوعانشان ندارد.
بر اساس آمارهای مرکز ملی پیشگیری از ایدز ایران، در حال حاضر ۳۰ هزار و ۷۲۷ نفر در کشورمان به ایدز مبتلا هستند که این آمار در سطح جهان ۳۶ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر است. علاوه بر این بر اساس آمارهای پایگاه اینترنتی مبارزه با ایدز سازمان ملل (UNAIDS)، در سال ۲۰۱۵ تعداد کودکانی زیر ۱۴ سالی که با ویروس HIV زندگی می کنند، ۱۹۰۰ نفر و تعداد زنان بالای ۱۴ سالی که با این ویروس دست و پنجه نرم می کنند، ۲۵ هزار نفر بودند. ضمن اینکه تعداد ۴۰۰۰ نفر در ایران به علت ابتلا به ایدز از دنیا رفتند.
منبع:سلامت آنلاین