قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با رييس كميته امداد امام خميني (ره) بر ضرورت ارائه خدمات حمايتي به خانواده هاي آسيب ديده از اعتياد تاكيد كرد و گفت: از توليدات بهبوديافتگان در نمايشگاههاي فروش محصولات كميته در جهت حمايت از آنان استفاده شود.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ؛ علي مويدي در اين ديدار كه با حضور جمعي از معاونان و مديران كل هر دو نهاد در محل كميته امداد امام خميني (ره) برگزار شد، ضمن گراميداشت ياد و خاطره حضرت امام خميني (ره) و شهداي گرانقدر هشت سال دفاع مقدس و مبارزه با مواد مخدر گفت: اين كميته به عنوان نهادي مقدس در جهت كاهش آسيب هاي اجتماعي در تلاش است و دلسوزانه به قشر نيازمند خدمت ميكند.
وي افزود: در نشست اخيري كه در محضر مقام معظم رهبري (مدظه العالي) بوديم، ايشان بر انجام اقدامات فوق العاده در اين حوزه و مهار و كاهش آسيبهاي اجتماعي تاكيد داشتند كه انشالله با طراحي برنامه ها از سوي وزير كشور و دبيركل ستاد به زودي شاهد اقداماتي فوق العاده در راستاي كاهش آسيب هاي اجتماعي از جمله اعتياد و نتايج آن خواهيم بود.
قائم مقام دبيركل ستاد بيان داشت: در كميته امام بحث فقر و ديگر مباحث همچون بدسرپرستي و بي سرپرستي وجود دارد كه عمده ي اين مشكلات به نوعي برگرفته از مواد مخدر است، لذا بايد اينگونه خانوادهها تحت پوشش خدمات حمايتي قرار گيرند، به خصوص در 12 استاني كه آسيب پذيرند.
مويدي در ادامه بر انجام برنامه ريزي مناسب در دو موضوع پيشگيري از اعتياد و فرهنگ سازي در تنفر از اعتياد تاكيد كرد و افزود: براي اين نهاد به لحاظ جايگاه ويژه اش، به غير از اختصاص بودجه مي بايست در سال 96، برنامه اي كاملاً علمي، تاثيرگذار و هدفمند طراحي كرد و همچنين براي 6 ماه آتي نيز اين نهاد به صورت ويژه در كنار ستاد، در طرح اجراي برنامه هاي آموزش پيشگيري از اعتياد در 12 استان حضور داشته باشد تا حركت موثري صورت بگيرد و اين ستاد نيز آماده حمايت از كميته امداد در اين زمينه است.
وي در ادامه بر ايجاد صندوق اشتغال بهبوديافتگان با همكاري وزارت تعاون، بهزيستي، شهرداري، سازمان زندان ها و كميته امداد، استفاده از ظرفيت خيرين براي مشاركت در برنامه هاي مرتبط در حوزه هاي مختلف، بهره مندي از ظرفيت مراكز نيكوكاري امداد در راستاي پيشگيري، درمان و كاهش آسيب و استفاده از توليدات بهبوديافتگان در نمايشگاه هاي فروش محصولات كميته، ايجاد پوشش درماني براي معتادان تحت پوشش كميته و ملاحظات بيمه اي تاكيد كرد.
اين مقام مسئول در ستاد اظهار داشت: از فضاها و اردوگاههاي در اختيار در عرصه هاي مختلف استفاده شود بالاخص در زمانيكه بلااستفاده است تا بتوان براي سازمان هاي غير دولتي منظور نمود و همچنين در صورت وجود امكنه خالي مربوط به كميته امداد بتوان براي اشتغال بهبوديافتگان و حرفه آموزي استفاده شود.
مويدي در پايان بر گفت: در بودجه امسال بايد توجه بيشتري به كميته امداد شود؛ چرا كه رويكرد ستاد مبتني بر پيشگيري است.
اعطاي تسهیلات مالی به بهبوديافتگان از صندوق قرض الحسنه امداد ولايت
همچنين پرويز فتاح رييس كميته امداد امام خميني (ره) در اين ديدار ، تشكيل اين جلسه را فرصتي در جهت توسعه همكاري هاي طرفين برشمرد و افزود: معضل اعتياد سبب بروز بسياري از آسيب اجتماعي شده است، زنان و كودكان بسياري به دلیل اعتیاد و مشكلات همسرانشان تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفته اند.
وي با تاكيد بر اينكه هر زمان كه با كمك همه سازمان ها، اين معضل كنترل شد، مشكلات هم كمتر شد، گفت: مردم انتظار دارند چهره شهر پاكيزه باشد، لذا همكاري ما بسيار مي تواند مثمر ثمر باشد.
رييس كميته امداد امام خميني (ره) در ادامه؛ اعتياد را يكي از علل طلاق برشمرد و افزود: فقر اعتياد را توليد نميكند اما اعتياد يكي از ريشه هاي آن است، آنچه ما مي توانيم انجام دهيم افزايش نرخ خروجي مددكاران و توانمندسازي آنان است تا بتوانيم تعداد بيشتري از افراد نيازمند را تحت پوشش حمایتی و هدایتی لازم قرار دهيم و شرایط و زمینه بازگشت آنان را به زندگی عادی فراهم نماييم .
فتاح ضمن اعلام همكاري جدي با ستاد گفت: اگر خانوادهاي بر اثر اعتياد دچار مشكل شده باشد ، اين كميته با توجه به اينكه این افراد نیازمند دريافت خدمات حمايتي هستند، آنها را تحت پوشش قرار خواهد داد.
اين مقام مسئول در كميته امداد با بيان اينكه صندوق قرضالحسنه امداد ولايت راه اندازي شده و هم اكنون 14 شعبه آن فعال است، گفت: در نظر داريم تعداد شعب اين صندوق را در سراسر كشور به 50 شعبه برسانيم ، در این صندوق تمامی فرآیندهای مالی به صورت قرضالحسنه تعریف شده و هدف از این اقدام، اقتصادی و دریافت سود نیست بلکه برای گسترش فرهنگ قرآنی قرضالحسنه است.
فتاح تصريح كرد: بسیاری از خیران میخواهند اصل پول برای خودشان باشد که با این اقدام، مردم بخشی از وجوهات خود را به صورت سپرده در این صندوق میسپارند و از محل سپردهها به مددجویان تسهیلات پرداخت می شود كه مي توان از اين صندوق تسهيلاتي براي اشتغال بهبوديافتگان و افراد نيازمند فراهم كرد.
وي افزود: اگر مبارزه با مواد مخدر عميق نباشد، بروز همه آسيبها را شاهد خواهيم بود. توجه به تحكيم بنيان خانواده امري ضروري در حوزه پيشگيري از اعتياد است و بايد سطح آگاهي و بينش افراد را در اين زمينه افزايش داد.
فتاح اشتغال را به عنوان عاملي اساسي در پيشگيري از اعتياد مهم برشمرد و ادامه داد: در اين خصوص كميته امداد آماده هر گونه همكاري با ستاد است و در طرح هاي پيشنهادي از سوي شما مشاركت خواهد كرد.
وي همچنين به نقش آموزش در بين مددجويان تاكيد و با پيشنهاد ستاد مبني بر ايجاد ساختاري در كميته امداد جهت پيشگيري از اعتياد موافقت نمود و قرار شد كارشناساني جهت آموزش به ستاد معرفي شوند .
در پايان اين جلسه برخي معاونان و مديران ستاد مبارزه با مواد مخدر و كميته امداد امام خميني (ره) گزارشي از اقدامات حوزه متبوع خود را ارائه كردند.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر