تشریح عملکرد سازمان بهزیستی کشور در برنامه استراتژیک ایدز در همایش روز جهانی ایدز

1395/9/15

دکتر مجید رضازاده رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد و دبیر کمیته پیشگیری و کنترل ایدز سازمان بهزیستی کشور در همایش روز جهانی ایدز در مورد برنامه استراتژیک پیشگیری و کنترل ایدز گفت: این برنامه راهنمای روشن برا عملکرد منسجم و هماهنگ همه شرکای برنامه می باشد که همدلی و همراهی این شرکا در تهیه آن باعث مباهات است. ایشان در ادامه به نقش موثر سازمان بهزیستی کشور در اجرای برنامه های برنامه استراتژیک اشاره کرد و سپس از گروه های هدف سازمان از جمله مصرف کنندگان تزریقی و بی خانمان مواد، زنان در معرض آسیب، کودکان کار و خیابان و افرادی که با اچ آی وی زندگی می کنند، برای اجرای برنامه استرتژیک نام برد.

رضازاده همچنین انگ مضاعف، جمعیت در حاشیه، سختی در دسترس گروه های هدف، محرومیت  و عدم دسترسی به نهاد های سلامت و حمایت اجتماعی را از ویژگی های مهم گروه های هدف این برنامه عنوان کرد. دبیر کمیته پیشگیری و کنترل ایدز سازمان بهزیستی کشور، روز جهانی ایدز را فرصتی برای نگاه به دستاوردها  و آنچه در آینده برای پیشگیری و درمان این بیماری بدست آورد، دانست.

اقدامات و فعالیت های سازمان بهزیستی کشور در مورد مبتلایان به ایدز:

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در خصوص اقدامات حمایتی بهزیستی از مبتلایان و خانواده آنها افزود: 4170 نفر در باشگاه مثبت ایدز تحت حمایت هستند و در همین راستا در خصوص معیشت، اشتغال، کمک به اسکان و اختصاص یارانه مشاوره به مبتلایان و خانواده های آنها از 4 سال گذشته فعالیت های بسیاری صورت گرفته است. وی در خصوص اقدامات این باشگاه‌ها تصریح کرد: در این مراکز صرفا خدمات حمایتی و آموزشی به افراد ارائه شده و هدف توانمند کردن افراد مبتلا و افزایش توانایی خود مراقبتی آنها و همچنین جلوگیری از عدم انتقال ویروس به دیگری، طرد و تحقیر این افراد در جامعه است. رضازاده گفت: به طور کلی بیش از 4000 نفر تحت پوشش 32 باشگاه مثبت ایدز سازمان بهزیستی کشور هستند و 4 باشگاه جدید در حال راه اندازی می باشد.

ایشان همچنین نگهدای و حمایت از شیرخوارگان، کودکان مبتلا و یتیمان ایدز بدون هیچ گونه تبعیض، تربیت 10هزار آموزشگر همتا و بحث کودکان کار و خیابانی را از دیگر برنامه های سازمان بهزیستی عنوان کرد. رضازاده از دسترسی و آموزش 4000 کودک در معرض آسیب و غربالگری 1000 کودک نیز خبر داد. رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در حال حاضر حدود 137 مرکز گذری کاهش آسیب، 65 سرپناه شبانه (Shelter) و حدود 255 تیم سیار بهزیستی در کشور حضور دارند که تیم‌های سیار بهزیستی در صورت عدم مراجعه افراد، به پاتوق‌ها مراجعه کرده و به آنها امکانات بهداشتی تحویل داده و به حضور در مراکز دعوتشان می‌کنند. این در حالیست که در سرپناه های شبانه امکانات خوابگاهی وجود داشته و غذا و وسایل بهداشتی نیز به معتادان ارائه می‌شود.

دکتر رضازاده در پایان با معرفی وبسایت مرکز ملی پیشگیری از ایدز ایران (AIDS.ir) افزود: این وبسایت از سال 91 فعالیت خود را در جهت آگاهی بخشی به مردم و تسهیل در دسترسی به اطلاعات در خصوص بیماری ایدز اغاز کرده است. در حال حاضر با بیش از 1000 عنوان مطلب، به عنوان مرجع رسمی و کامل برای معرفی و مشاوره در زمینه ایدز می باشد. همچنین در دو سال اخیر با راه اندازی بخش پرسش و پاسخ، بیش از ۳۰ هزار پرسش در این وبسایت ثبت و توسط کارشناسان سازمان پاسخ داده شده است. نسخه جدید این وبسایت همراه با رابط کاربری و امکانات جدید همزمان با هفته اطلاع رسانی ایدز در دسترس مردم قرار گرفت

منبع: مرکز ملی پیشگیری از ایدز ایران