HPV چیست؟
پیش از این در مطالب سایت مرکز ملی پیشگیری از ایدز ایران در مورد زگیل تناسلی، عفونت های منتقله از راه جنسی و سایر بیماری های آمیزشی صحبت کرده ایم. موضوع برنامه ماه عسل در شب گذشته و دختری که به دلیل شباهت بیماری اش به بیماری ایدز مشکوک به ایدز شناخته شد و با مشکلات متعددی در زندگی مواجه شد، ما را بر آن داشت تا به دلیل اهمیت بیماری HPV مجدد توضیحاتی رو برای شما یادآور شویم و همچنین همراه صحبت های مهمان برنامه ماه عسل باشیم.
ویروس پاپیلوم انسانی (Human Papolloma Virous) یک بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که باعث زگیل تناسلی می شود. انتقال این بیماری تنها از طریق آمیزش جنسی نیست و از طریق پوست هم منتقل میشود. وقتی زگیل در ناحیه تناسلی وجود داشته باشد از طریق تماس پوست با پوست هم میتواند منتقل شود.
زگیل های تناسلی بدون درد بوده و تمایلی به ایجاد عوارض شدید ندارد؛ مگر اینکه در جایی بروز کنند که باعث انسداد شوند. برداشتن ضایعات به معنی درمان عفونت نبوده، هیچ درمانی کاملا علاج بخش نیست. شرکای جنسی نیز باید از نظر وجود زگیل معاینه شوند. انواع خاصی از ویروس های زگیل ممکن است باعث بروز سرطان گردن رحم، سرطان های مقعد، سرطان های واژن و مهبل، سرطان های آلت مردانه و سرطان های دهان و حلق شوند. در تمام زنان دچار بیمای های مقاربتی، معاینه منظم دهانه رحم و آزمایش پاپ اسمیر توصیه می شود.
خطر ابتلا و شیوع این بیماری در بین افرادی که رفتارهای جنسی پرخطر و شریک جنسی متعدد دارند؛ بسیار بالا است. زگیل تناسلی مسائل و مشکلات روانی را در زمینه آمیزش جنسی به وجود میآورد، زیرا درمان این بیماری بسیار سخت است و نیاز به دارویی دارد که پوست را ملتهب میکند و فرد برای درمان باید متحمل دشواری شود.
روایت داستان مهمان برنامه ماه عسل: امیدوار بودم ایدز داشته باشم!
یاسی اشکی از 17 سالگی دچار بیماری سختی شد که برای 8 سال با تب و عفونت همراه بود. اوایل پزشکان او را بیمار نمیدانستند، بعد از اینکه پزشکان دلیل از بین رفتن سیستم ایمنی را نمیدانستند به او اعلام کردند که بیماری ایدز دارد. او با شرایطی که داشت هم دانشگاه میرفت و هم کار میکرد. سیستم ایمنی بدن بیماری را نمیتواند تشخیص دهد، این همان اتفاقی است که برای بیمار مبتلا به ایدز رخ می دهد. بیمار توان راه رفتن، تکلم و سپس غذا خوردن را از دست می دهد.
او در بیماری اش به جایی رسید که آرزو کرد ایدز داشته باشد تا دلیل مرگش را بداند. او در آمریکا به بهترین مراکز درمانی مراجعه کرد ولی پزشکان نتوانستند بیماری او را تشخیص دهند. او به ایران برمیگردد. پزشکی برایش شیمی درمانی تجویز کرد. در قرنطینه به سر میبرد و سه سال و نیم داروی شیمی درمانی مصرف کرد. با بالا رفتن دوز داروهای شیمی درمانی و از دست رفتن کبد، شیمی درمانی رو قطع کردند.
یک شبی در اوج تب و لرز نذر میکند که اگر از این بیماری نجات پیدا کند، به ایران برگردد و به در خانه تک تک ایرانی ها برود و از حال خودش در این ده سال سختی که برای این بیماری کشیده صحبت کند، در مورد پیشگیری از ایدز صحبت کند و بگوید وقتی می توانند پیشگیری کنند تا به این بیماری مبتلا نشوند، چرا با ناآگاهی دچار بیماری شوند که سختی زیادی بهمراه دارد.
او در قرنطینه به همراه دوستان پزشک و حمایت خانواده اش سایتی رو آماده کردند که با پرسش و پاسخ آنلاین بتوانند پاسخ گوی سوالات مردم باشند و اولین قدم رو برای آگاهی دادن و کمک به مردم با فعالیت این سایت شروع کرد.
منبع : aids.ir