آنچه افرادی که با اچ ای وی زندگی می کنند لازم است درباره اچ.آی.وی و ویروس کرونا (کووید- ۱۹ ) بدانند.

1399/1/14

کووید- ۱۹ یک بیماری جدی است و کلیه افرادی که با اچ.آی.وی زندگی می کنند باید از تمام اقدامات پیشگیرانه توصیه شده برای به حداقل رساندن مواجهه با و ابتلا به ویروس عامل کووید- ۱۹ ، پیروی کنند.
نکته حائز اهمیت این است که در حال حاضر هیچ مدرک محکمی وجود ندارد دال بر اینکه افراد مبتلا به اچ.آی.وی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کووید- ۱۹ هستند، یا در صورت ابتلا، پیش آگهی بدتری متوجه شان است. این بدان معنی نیست که افرادی که با اچ.آی.وی زندگی می کنند نبایست کووید- ۱۹ را جدی بگیرند، بلکه باید تمام احتیاط های لازم جهت محافظت از خود را اتخاذ کنند.
مانند جمعیت عمومی، افراد مسن که مبتلا به اچ.آی.وی هستند یا افراد مبتلا به اچ.آی.وی که با مشکلات قلبی یا ریوی زندگی میکنند، ممکن است بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کووید- ۱۹ و بروز علائم شدیدتر آن قرار بگیرند.
با گسترش کووید- ۱۹ در سراسر جهان، ما نیاز به تحقیقات مستمر در محیط های دارای شیوع بالای اچ.آی.وی در جمعیت عمومی داریم، تا درک بهتری نسبت به تداخلات زیست شناختی و ایمن شناسی اچ.آی.وی و کووید- ۱۹ روی یکدیگر پیدا کنیم.


احتیاط هایی که به افراد مبتلا به اچ.آی.وی و جمعیت های کلیدی توصیه میشود رعایت کنند تا از ابتلا به کووید- ۱۹ پیشگیری کنند:

ایمن بمانید
• به صورت مداوم دستها را با آب و صابون )به مدت ۴۰ تا ۶۰ ثانیه( شسته یا با ضدعفونی کننده های الکلی )برای ۲۰ تا ۳۰ ثانیه( تمیز کنید.
• هنگام سرفه یا عطسه، دهان و بینی خود را با آرنج خمیده یا دستمال کاغذی بپوشانید. بعد از استفاده، دستمال کاغذی را دور بیندازید.
• از تماس نزدیک با هر کسی که تب یا سرفه دارد خودداری کنید.
• وقتی بیمار هستید در خانه بمانید.
• اگر دچار علایمی مانند تب، سرفه و تنگی نفس هستید و اخیراً به مناطقی که کووید- ۱۹ در آنها گزارش شده است، سفر کرده اید یا در آن ساکن هستید، باید سریعاً به پزشک یا یکی از مراکز خدمات بهداشتی-درمانی محل خود مراجعه نمایید. قبل از مراجعه به مطب یا بیمارستان، با آنها تماس بگیرید و در مورد علائم و سفر اخیر خود به آنها توضیح دهید.
• اگر بیمار هستید، ماسک بزنید و از دیگران فاصله بگیرید.


آگاه باشید
• حقایق مربوط به کووید- ۱۹ را بدانید و همیشه به یک منبع قابل اعتماد مانند سازمان بهداشت جهانی مراجعه کنید:

2019-coronavirus-https://www.who.int/emergencies/diseases/novel

آماده باشید
• داروهای مورد نیاز خود را ترجیحا برای مصرف ۳۰ روز یا بیشتر ذخیره کنید. دستورالعمل های سازمان جهانی بهداشت برای درمان اچ.آی.وی در حال حاضر تجویز حداقل سه ماه داروهای اچ.آی.وی در هر نوبت مراجعه را برای اکثر افراد توصیه میکند، اگرچه این توصیه در همه کشورها بطور گسترده اجرا نشده است.
• بدانید چگونه در صورت نیاز با مرکز بهداشت خود تماس تلفنی بگیرید.
• بدانید چگونه می توانید به انواع خدمات درمانی و حمایتی درون اجتماع خود دسترسی پیدا کنید، از جمله داروهای ضد رتروویروسی و ضد سل )اگر تحت درمان هستید( و هر داروی دیگری که برای شما تجویز شده باشد.
• جمعیت های کلیدی، از جمله مصرف کنندگان مواد مخدر، تن فروشان، دگرباشان و زندانیان، باید به وسایل ضروری برای پیشگیری از اچ.آی.وی، مانند سوزن و سرنگ استریل، درمان جایگزین مواد مخدر، کاندوم و پیشگیری دارویی قبل از مواجهه ) PrEP (، دسترسی داشته باشند. میزان کافی سایر داروها، از جمله برای پیشگیری از بارداری و هورمون درمانی جهت تثبیت جنسیت، نیز باید تامین شود.
• همه کشورها سیاست های تجویز طولانی مدت داروهای ضد رتروویروسی را اجرا نکرده اند. در اسرع وقت با ارائه دهنده خدمات درمانی خود تماس بگیرید. با سایر اعضای اجتماع خود جهت تشویق تصمیم گیرندگان و ارائه دهندگان خدمت به تجویز طولانی مدت داروهای مورد نیازتان همکاری کنید.
• در صورتی که اقداماتی برای رعایت فاصله اجتماعی انجام می شود، با شبکه خانواده و دوستان خود درباره نحوه حمایت از یکدیگر در این شرایط گفتگو کنید. تمهیدات جایگزین را در ارتباط با غذا، دارو، مراقبت کودکان یا حیوانات خانگی و غیره، در نظر بگیرید.
• اطمینان حاصل کنید تا دیگران در اجتماع شما نیز به مقدار کافی داروی مورد نیازشان دسترسی دارند.
• بدانید چطور از راه های مجازی و غیر حضوری با شبکه محلی افراد مبتلا به اچ.آی.وی تماس بگیرید. در صورت بروز بیماری و یا الزام به اقامت در منزل به دستور مقامات بهداشتی، برنامه مشخصی را برای ارتباط تلفنی یا اینترنتی )با نزدیکان خود( برنامه ای داشته باشید.
از خود و اطرافیان خود حمایت کنید.
• شیوع کووید- ۱۹ ممکن است باعث ترس و اضطراب شود - همه افراد تشویق می شوند که از خود مراقبت کنند و با عزیزان خود در ارتباط باشند. افراد و جوامعی که با اچ.آی.وی زندگی می کنند، چندین دهه تجربه تاب آوری، بقا و شکوفایی را دارند و می توانند با تکیه بر این تجربه غنی مشترک از خانواده و جوامع خود طی بحران کنونی حمایت کنند. از راه های زیر به سلامت روان خود توجه ویژهای داشته باشید:
o از پیگیری بیش از حد اخبار مربوط به کووید- ۱۹ اجتناب کنید. اطلاعات را فقط از منابع معتبر بخوانید.
o از بدن خود مراقبت کنید. تنفس عمیق، کشش عضلات، و عبادت راه های خوبی میباشد. سعی کنید وعده های غذایی سالم و متعادل بخورید، مرتب ورزش کنید، به مقدارکافی بخوابید و از مصرف مشروب و مواد خودداری کنید .
o برای تمدد اعصاب وقت بگذارید و به خودتان یادآوری کنید که احساسات منفی خواهند گذشت. بین دیدن، خواندن یا گوش کردن به اخبار به خودتان زنگ تفریح بدهید - پیگیری بی وقفه اخبار چنین بحرانی می تواند ناراحت کننده باشد. به منظور بازگشت به زندگی عادی سعی کنید فعالیت های دیگری را که از آنها لذت می برید، انجام دهید.


• با دیگران ارتباط برقرار کنید. نگرانی ها و احساسات خود را با یکی از دوستان یا اقوام خود در میان بگذارید.


جلوی انگ را بگیرید و از حقوق خود آگاه باشید.
• انگ و تبعیض مانعی برای پاسخ مؤثر به کووید- ۱۹ است. در این زمان ممکن است گروه هایی که درگیر این بیماری هستند، مورد نژادپرستی، انگ و تبعیض قرار گیرند.
• دسترسی شما به محل کارتان و یا شما و فرزندانتان به خدمات بهداشتی-درمانی یا آموزشی در طول شیوع کووید- ۱۹ ممکن است تحت تاثیر برنامه های فاصله گذاری اجتماعی قرار بگیرد . از حقوق خود اطلاع داشته باشید و اطمینان یابید که شما و اجتماعتان آمادگی لازم را دارید.


درمان کووید- ۱۹
• درمان کووید- ۱۹ در حال حاضر یک حوزه فعال پژوهشی است و چندین کارآزمایی بالینی با هدف بررسی فواید داروهای ضد اچ.آی.وی در درمان کووید- ۱۹ در دست اجرا است. درمانهای بالقوه دیگری نیز در قالب کارآزمایی های بالینی مختلفی در دست بررسی است. از آنجا که این مطالعات هنوز به پایان نرسیده است، هر ادعایی درباره اثربخشی احتمالی داروهای ضد اچ.آی.وی یا انواع دیگر دارو در درمان کووید- ۱۹ زودهنگام است.

 

منبع: دفتر برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز در جمهوری اسلامی ایران