علائم وسواس کرونایی و راه های درمان آن

1399/10/3

یک متخصص روانپزشکی با اشاره به علایم وسواس کرونایی و راه‌های درمان آن، گفت: راهکارهای مختلفی برای درمان وسواس کرونایی وجود دارد از جمله اینکه تنها عمل کردن به توصیه‌های رسمی سازمان‌های بهداشتی برای ابتلا نشدن به بیماری کووید ۱۹ کافی است.

دکتر سید «محمود میرمعینی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: یکی از راه‌های جلوگیری از انتقال کرونا شست و شوی مداوم دست‌هاست که در پی شیوع این بیماری و نگرانی از ابتلا به آن افراد برای جلوگیری از انتقال این ویروس مرموز گاهی رفتارهای وسواس گونه پیدا می‌کنند.

او گفت: برخی افراد در دوران کرونا به علت رعایت خارج از معمول مسایل بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری دچار وسواس شدند.

وی اظهار داشت: تلاش برای ضدعفونی کردن افراطی دست و لباس و محیط، تمایل به احتکار وسایل و مواد ضدعفونی و بهداشتی، شستن مکرر دست‌ها و آسیب‌زدن به آنها، به هم ریختن اشتها، اختلال در ساعت خواب و گوشه‌گیری و محبوس کردن خود در خانه از ترس ابتلا به بیماری از علایم وسواس کرونایی محسوب می‌شود.

او تاکید کرد: همچنین افراد باید شستشوی دست‌ها را به زمان غذا خوردن یا قبل از تماس با صورت یا بعد از دست زدن به اشیا محدود نمایند.
این متخصص روانپزشکی در ادامه گفت: در نظر گرفتن اینکه همه افراد به یک اندازه در معرض خطر هستند و ما تنها نیستیم، همچنین خودداری از ضدعفونی کردن افراطی سطوحی که با آن در تماس نیستید، توجه نکردن به سایت ها و کانال‌هایی که باعث افزایش استرس و اضطراب می‌شوند و یادآوری اینکه هیچ کس ۱۰۰ درصد در امان از کرونا نیست از دیگر راهکارهای مقابله با وسواس کرونایی به شمار می رود.

دکتر میرمعینی افزود: همچنین پیاده‌روی با ماسک و رعایت فاصله حداقل ۲متر در خیابان، پرهیز از دنبال کردن بیش از اندازه اخبار، فکر کردن به اینکه فقط کرونا عامل مرگ نیست و تماس تصویری با دوستان و اطرافیان بجای گوشه‌نشینی از راه های درمان وسواس کرونایی است.

منبع: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه