به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان نرگس عسگری در کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای مبارزه با مواد مخدر استان گفت: از آنجایی که مهمترین عامل ابتدایی در ابتلای افراد به اعتیاد، عوامل فردی از جمله بیماریهای جسمی روانی، تحصیلات، سابقه کودک آزاری و نیاز به تایید شدن می باشد، اجرای طرح غربالگری اضطراب می تواند در کاهش عوامل فردی موثر بوده و افراد کمتر دچار اعتیاد شوند.
مدیرکل بهزیستی استان افزود: در بررسی وضعیت موجود مشخص شده است اتفاقاتی که رخ می دهد و تمایلاتی که افراد را جذب مواد مخدر میکند، گاها به طور مستقیم اثر گذار نیستند. بنابراین با شناسایی وضعیت موجود بهتر می توان علل به وجود آمدن مشکل را بررسی کرد.
عسگری با اشاره به شرایط استان خاطر نشان کرد: در شرایطی که از یک طرف استان چهارمحال و بختیاری با میزان بالای شیوع اضطراب و افسردگی روبروست و از طرف دیگر شرایط اقتصادی خاص استان، نیاز به برنامهریزی بیشتر برای پیشگیری از سوء مصرف مواد علی الخصوص در بین زنان را می طلبد.
مدیر کل بهزیستی استان خاطر نشان کرد: در سال گذشته تنها کمپ بانوان استان به ۸۷ نفرخدمات ارائه داد که درمان های پزشکی، خدمات نگهداری، مشاوره ای و مددکاری از جمله اقدامات برای درمان اعتیاد زنان بوده است.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان نیز با تاکید بر توانمندسازی زنان گفت: جامعه امروز ما نیاز به آرامش دارد و دستگاههای اجرایی به فراخور شرایط خودشان برنامهریزی و راهکار ارائه میدهند.
مرتضوی با اشاره به اجرای طرح یاریگران زندگی، افزود: اجرای این طرح کمک بزرگی به سمت مداخلات غیر محسوس خواهد بود. اضطراب در سنین کودکی که به صورت طولانی مدت ادامه پیدا کند فرد را به سمت افسردگی و اسیب های اجتماعی پیش می برد که باید تلاش شود از همان سنین پایین برنامهریزی برای توانمندسازی افراد انجام شود.
وی از اعتیاد بانوان به عنوان مهمترین دغدغه دست اندرکاران حوزه پیشگیری و درمان یاد کرد و بیان داشت: برای پیشگیری از اعتیاد این گروه باید به صورت ساختار مدار برنامهریزی شود و یک تیم کارشناسی زبده مسئولیت این کار را برعهده بگیرند.
منبع: سازمان بهزیستی کشور