چای سبز گیاه متفاوتی از چای سیاه نیست، بلکه چای سبز گلبرگهای تازه گیاه چای است که بدون انجام هیچ فرایند اکسایشی به دست مصرف کننده میرسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه چای سبز آیا مصرف چای سبز درجلوگیری از ابتلا به کرونا موثر است؟به دلیل داشتن مواد ضد سرطانی مانند «کاتچین» که آنتی اکسیدان قوی است، در میان مردم شهرت پیدا کرده، گفت: نتایج تحقیقات جدید دانشمندان نشان میدهد مادهای در چای سبز وجود دارد که میتواند با جلوگیری از اتصال نوع جدید ویروس کرونا به سلولهای انسانی، از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ به ویژه در انواع شدید و جهش یافته ویروس، جلوگیری کند.
سلیمانی مهر افزود: بر اساس یافتههای این تحقیق، مادهی "اپی گالوکاتکین گالات (EGCG) "موجود در چای سبز حتی میتواند تا حد زیادی در جلوگیری از ابتلا به نوع جهش یافته ویروس کرونا که طی ماههای گذشته نگرانی گستردهای را در دنیا سبب شده، موثر باشد.
وی خاطرنشان کرد: چای سبز علاوه بر عملکرد مؤثر در برابر کرونا، خواص دیگری نیز دارد که از آن جمله خاصیت آنتی اکسیدانی قوی، جلوگیری از بیماریهای قلبی و عروقی، ضد سرطان، کنترل بیماریهای خودایمنی، تقویت کننده سیستم دفاعی بدن، بهسازی پوست و تقویت کننده عملکرد مغز است.
این کارشناس نظارت بر مواد غذایی یادآور شد: چای سبز همچنین چربی و کلسترول خون را کاهش میدهد و برای افرادی که دچار اضافه وزن هستند به عنوان رژیم برای کم کردن وزن مناسب است.
در مصرف چای سبز زیاده روی نکنید
سلیمانی مهر در مورد مصرف بی رویه چای سبز نیز هشدار داد و گفت: به مردم توصیه میشود در مصرف چای سبز زیاده روی نکنند، زیرا مصرف زیاد آن میتواند آسیبهای کبدی به همراه داشته باشد.
وی بیان کرد: بهتر است حداکثر روزانه دو تا سه فنجان چای سبز مصرف شود تا اثرات ضدالتهابی و مؤثر در بهبود فشار خون و بیماریهای قلبی دیده شود.
منبع: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه