استادیار گروه طب سنتی دانشگاه گفت: ییکی از فوائد مهم روزه داری پاکسازی بدن از مواد زائدی است که موجب بیماری می شود، این امر مستلزم رعایت اصول صحیح تغذیه می باشد.
دکتر محمدرضا مروتی در گفتگو با میز خبر روابط عمومی دانشگاه با اشاره به نکات مهم در اصول تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان گفت: بهتر است از خوردن مواد غذایی با مزاج های مختلف در یک وعده غذایی پرهیز نمایید، چون باعث سوءهاضمه و نفخ می شود .
وی خوردن سالاد ، غذای اصلی و دسر در یک وعده را اشتباه دانست و گفت: بهتر است در هر وعده غذایی از یک نوع غذا استفاده شود .
دکتر مروتی با بیان اینکه از خوابیدن پس از صرف غذا و با معده پر پرهیز نمایید گفت: خواب بلافاصله بعد از وعده سحری مناسب نیست و از طرفی بین وعده شام و زمان خوابیدن 2 تا 3 ساعت فاصله زمانی را رعایت نمایید .
به گفته او نوشیدن آب در حین صرف وعده غذایی ، بدلیل بروز نفخ و اختلال هضم مناسب نیست و بایستی در افطار از نوشیدن حجم زیاد مایعات و نوشیدن آب سرد پرهیز شود.
وی همچنین توصیه کرد: جهت جلوگیری از سوء هاضمه بهتر است مصرف میوه ها حداقل دو ساعت بعد از صرف وعده شام باشد.
دکتر مروتی با بیان اینکه بعضی افراد در ایام روزه داری با مسائلی چون تشنگی ، یبوست ، نفخ ، سردرد مواجه می شوند گفت: این افراد باید در وعده سحری از مصرف غذاهایی که تشنگی را زیاد می کنند پرهیز کنند ، از جمله این غذاها می توان به غذاهای سرخ کردنی ، غذاهای بسیارچرب یا شور یا شیرین ، غذاهای تند و پر ادویه اشاره کرد .
وی با بیان اینکه در وعده سحری حتی المقدور غذاهای حاوی مواد نشاسته ای استفاده نشود گفت: این دسته از مواد خوراکی جهت هضم نیاز به آب بیشتری داشته و تشنگی را تشدید می کنند .
این استادیار گروه طب سنتی دانشگاه همچنین توصیه کرد:در ایام روزه داری ورزشهای سنگین و سخت حتی المقدور پرهیز نمایید.
به گفته وی مصرف آب یخ ، گرچه در ابتدا به ظاهر تشنگی را فرو می نشاند اما در نهایت منجر به تشدید تشنگی می گردد .
دکتر مروتی همچنین تاکید کرد:سعی کنید افطار را با سوپ های رقیق ، خرما ، آب ولرم یا شیر ولرم آغاز نمایید .
منبع: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه