وزیر بهداشت، ضمن اشاره به آثار و نتایج اجرای طرح تحول سلامت، کمبودها و مشکلات پیش روی برنامه های وزارت بهداشت را تشریح کرد. به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید حسن هاشمی در برنامه نبض که جمعه شب از شبکه خبر روی آنتن رفت، میزان موفقیت طرح تحول سلامت در گام اول را بیش از ۸۰ درصد اعلام کرد و اظهارداشت: اولویت اول، کاهش پرداخت هزینه های درمان از جیب مردم بود که تا حدود زیادی محقق شد. وی بر ضرورت حمایت بیشتر از بیماران صعب العلاج در طرح تحول سلامت تاکید کرد و گفت: متاسفانه در گام دوم برنامه ۴ ماه عقب هستیم، بطوریکه می بایست تا آخر شهریور تمامی ساکنان حاشیه شهرها تحت پوشش برنامه بهداشتی قرار می گرفتند که هنوز محقق نشده است.
وزیر بهداشت با اشاره به وجود ۱۱ میلیون حاشیه نشین شهرها، ادامه داد: معاونت بهداشت از سایر معاونت ها در اجرای برنامه ها موفق تر بوده است. هاشمی همچنین از کمبود پرستار در مراکز درمانی خبر داد و گفت: ۱۸ هزار پرستار بازنشسته شده اند اما هنوز نیروی جایگزین برای آنها نداریم. وی با عنوان این مطلب که تا زیرساخت ها درست نشود نمی توانیم بگوییم در اجرای برنامه ها موفق بوده ایم، افزود: در گام اول اجرای طرح تحول سلامت، تنها کاهش پرداختی از جیب مردم و دسترسی به پزشک فراهم شد.
هاشمی با تاکید بر اینکه موفقیت نظام سلامت نیازمند برنامه ملی و عزم جدی دولت و مجلس شورای اسلامی است، گفت: برای موفقیت در پیشبرد برنامه های نظام سلامت، همه وزارتخانه ها باید همکاری کنند. وزیر بهداشت در واکنش به ادعای منتقدان طرح تحول سلامت که مدعی هستند تقاضای القایی برای مراجعه به مراکز درمانی به وجود آمده است، اظهارداشت: آمارها نشان می دهد که مصرف دارو و تجهیزات پزشکی متناسب با مراجعه بیماران به بیمارستان های دولتی، افزایش نیافته است. بطوریکه در بیمارستان امام خمینی تهران که بیماران از سراسر کشور به این مرکز درمانی ارجاع داده می شوند، در یک قلم دارو حداقل ۲.۱ میلیارد تومان صرفه جویی شده است.
وی ادامه داد: وقتی واردات دارو کاهش یافته است چگونه می تواند مصرف دارو افزایش یافته باشد. هاشمی از تدوین راهنمای بالینی در بیمارستان های دولتی خبر داد و خطاب به منتقدان طرح تحول سلامت، گفت: دوستان، آدرس غلط ندهند.
وزیر بهداشت به اورژانس پیش بیمارستانی اشاره کرد و افزود: کمبود نیرو در اورژانس پیش بیمارستانی باعث شده تا یک نفر تا ۵۰۰ ساعت در ماه کار کند. وی با تایید این مسئله که اورژانس پیش بیمارستانی مشکل دارد، تاکید کرد: اورژانس باید به یک سازمان تبدیل شود. هاشمی از تهیه ۵۰ فروند آمبولانس هوایی در دوران پساتحریم خبر داد و گفت: برای مردم که با اورژانس تماس می گیرند و بیمار دارند، ۱۰ دقیقه و ۱۲ دقیقه زمان قابل قبول نیست.
وزیر بهداشت به موضوع دریافت های زیرمیزی اشاره کرد و افزود: تخلف وجود دارد مثل سایر صنوف که عاری از تخلف نیستند. اما، وزارت بهداشت کار پلیسی نمی کند و موظف به تفتیش نیستیم، زیرا ۱۶۹۰ وجود دارد و شکایت ها از این طریق پیگیری و دنبال می شود. وی با بیان این مطلب که متهم کردن خیلی راحت است، گفت: مهم مدرک است که باید ارائه بدهند. هاشمی در همین زمینه ادامه داد: قرار نیست در هر مطب و بیمارستانی، مامور بگذاریم.
وزیر بهداشت در واکنش به استقرار اتوبوس ایدز، اظهارداشت: آمار ایدز در کشور نگران کننده است، زیرا نزدیک به ۱۰۰ هزار مبتلا به ایدز در کشور وجود دارد. وی با تاکید بر اینکه حتی یک مورد ابتلا به ایدز در کشور نگران کننده است، تصریح کرد: اگر قرار باشد به این موضوع نپردازیم، همان اتفاقی که در سال های گذشته رخ داد، اتفاق خواهد افتاد.
منبع: خبرگزاری مهر