سازمان ملل: کمپین جهانی مبارزه با ایدز تاکنون موفق بوده است

1394/9/13

در سال ٢٠١٤ میلادی دو میلیون نفر دیگر به ویروس ایدز آلوده شدند اما به‌ رغم این آمار بالا، سازمان ملل اقدامات "کمپین جهانی مبارزه با ایدز" را موفق ارزیابی می‌کند. به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کمپین جهانی مبارزه با بیماری ایدز در سال ٢٠١٤ میلادی موفقیت قابل توجهی داشته است. مدیر برنامه‌های این کمپین که وابسته به سازمان ملل متحد است، روز گذشته (سه‌شنبه اول دسامبر ٢٠١٥) در ژنو اعلام کرد که با اجرای این کمپین ١٥ میلیون و ٨٠٠ هزار بیمار مبتلا به ایدز به داروهای کنترل ایدز دسترسی یافتند.

این داروها هر چند که بیماری را درمان نمی‌کنند اما از تکثیر ویروس ایدز در خون جلوگیری می‌کنند و به این ترتیب کیفیت زندگی و طول عمر فرد بیمار را تا حد زیادی بهبود می‌بخشند. بنا بر گزارش دویچه‌وله، در سال گذشته میلادی (٢٠١٤) آمار بیماران مبتلا به ایدز که به این داروها دسترسی پیدا کردند به ٤١ درصد رسید. این رقم در مقایسه با سال ٢٠١٠ میلادی دو برابر شده است. علاوه بر آن دسترسی ٣١ درصد بیماران کودک نیز به داروهای کنترل ایدز ممکن شده است.

در سه دهه گذشته در سراسر جهان ٧٨ میلیون نفر به ویروس ایدز مبتلا شدند که تاکنون نیمی از آنها جان خود را از دست داده‌اند. به گزارش سازمان ملل متحد تا سال ٢٠١٤ میلادی در سراسر جهان ٣٩ میلیون و ٩٠٠ هزار نفر به ویروس ایدز مبتلا بودند. در طول سال ٢٠١٤ میلادی دو میلیون نفر دیگر به این تعداد افزوده شده‌اند. در این سال ١.٢ میلیون نفر نیز به دلیل پیامدهای ناشی از این بیماری جان خود را از دست دادند.

سازمان ملل تصمیم دارد تا سال ٢٠٣٠ میلادی گسترش بیماری ایدز را مهار کند. "میشل سیدیبی‌"، مدیر کمپین مبارزه با ایدز در سازمان ملل، معتقد است که دست‌یابی به این هدف مستلزم آن است که افراد مبتلا به ویروس ایدز از ابتلای خود به این ویروس آگاه شوند. سازمان ملل متحد تخمین می‌زند که بیش از ١٧ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به ایدز هستند اما از آلودگی خود اطلاع ندارند.

به گزارش سازمان ملل متحد، دسترسی بیماران مبتلا به ایدز به دارو در نقاط مختلف جهان بسیار متفاوت است. به عنوان مثال در شمال آفریقا و خاورمیانه تنها ١٤ درصد افراد مبتلا به ایدز به دارو ‌دسترسی دارند. این رقم در بخش‌هایی از شرق اروپا و کشورهای استقلال یافته از اتحاد جماهیر شوروی سابق نیز به همین میزان اندک است. در مقابل بیماران ساکن کشورهای اروپا، آمریکای شمالی، کشورهای آمریکای لاتین و منطقه کارائیب امکانات بهتری در اختیار دارند. با این حال پروژه‌های موفق بسیاری برای پیشگیری از ابتلا به ایدز در کشورهای مختلف جهان اجرا شده است.

ویروس ایدز اغلب سال‌ها بعد از ابتلا خود را نشان می‌دهد و با تضعیف دستگاه ایمنی بدن به صورت بیماری بروز می‌کند. از آنجا که ویروس ایدز ساختاری با قابلیت تغییر بسیار دارد، تا کنون تمامی تلاش‌ها برای تهیه واکسن پیشگیری از آن به شکست انجامیده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا