دکتر فرداد درودی، مدیر کشوری دفتر برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز؛ درباره اهداف جهانی سازمان ملل متحد، برای مهار بیماری ایدز گفت: استراتژی مهار این اپیدمی، تمرکز بر روی جمعیت ها و نقاط جغرافیای خاص است. درودی ادامه داد: در ماه های اخیر، نمایندگان تمام کشورها در سازمان ملل متحد، متعهد شدند تا پایان ۲۰۳۰، ایدز را از حالت یک تهدید برای سلامت جامعه خارج کنند. او درباره اهمیت این بیماری، افزود: با توجه به نبود درمان قطعی و واکسن برای این بیماری، باید با آگاه سازی و اقدامات پیشگیرانه، برای آن پایان در نظر گرفت.
دکتر درودی درباره اهداف مقابله با بیماری ایدز، توضیح داد: در بخش درمان HIV، باید تا پنج سال آینده بتوانیم با شناسایی ٩٠ درصد کسانی که با ایدز زندگی میکنند، درمان ٩٠ درصد مبتلایان و پایین آوردن خطر انتقال بیماری آنان به دیگران، جامعه را از این بیماری ایمن کنیم. مدیر کشوری UNAIDS با اشاره به چشم انداز آینده سازمان بهداشت جهانی در خصوص ایدز که به صفر رساندن آن است، اضافه کرد: اما اهداف ما تا سال ٢٠٢٠ داشتن کمتر از پانصد هزار بیمار مبتلا به ایدز، کمتر از پانصد هزار مرگ ناشی از HIV و حذف تبعض در خدمات رسانی به مبتلایان به آن است. این مقام آگاه به صفر رساندن انتقال ویروس از مادر به جنین را یکی دیگر از مهمترین اهداف برگزاری این کنگره معرفی کرد.
فرماندار شیراز هم در این برنامه با بیان توضیحاتی درباره تاریخچه بیماری ایدز، گفت: این بیماری همه گیر تنها بخش درمان را مشغول نمی کند و بازخوردهای سیاسی و اجتماعی و اقتصادی هم به دنبال دارد. مهندس حیدر عالیشوندی در ادامه افزود: بیماری ایدز، علاوه بر درگیرکردن شخص مبتلا، خانواده و جامعه اطراف او را هم درگیر می کند و هزینه های درمانی زیادی هم در پی دارد. فرماندار شیراز، همیاری تمامی افراد جامعه را برای ریشه کنی این بیماری، امری ضروری دانست.
کوه یخی ایدز را درهم بشکنیم!
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دبیر علمی این کنگره هم بیماری ایدز را به یک کوه یخ تشبیه کرد که تنها حجم کمی از آن را می بینیم و مابقی در آب فرو رفته است و گفت: در واقع ما فقط تعداد کمی از بیماران مبتلا به این بیماری را شناسایی کرده ایم و تعداد زیادی از افرادی که به ویروس ایدز مبتلا هستند، هنوز شناسایی نشده اند. دکتر محسن مقدمی با اشاره به همه گیری این بیماری در جوامع، افزود: در سال های ابتدایی شیوع این بیماری به دلایلی مثل استفاده از سرنگ های آلوده شیوع آن در بین معتادان بالا بود و با توجه به ناآگاه بودن این این افراد، همسران و فرزندانشان هم به دام این بیماری افتادند.
دبیر علمی کنگره بین المللی ایدز با اشاره به آمار بالای ابتلای ایدز در بین زنان و کودکان، تاکید کرد: باید برنامه ریزی ها برای مقابله با این بیماری به نحوی باشد که افراد در معرض خطر و مبتلایان به ویروس ایدز در جامعه را شناسایی و به آگاه سازی و درمان آن ها بپردازیم.
رییس مرکز تحقیقات ایدز شیراز هم در حاشیه برگزاری دومین کنگره بین المللی ایدز، زنان و کودکان، اهمیت این بیماری را موجب تلاش دست اندرکاران برای برپایی آن در سطح بین المللی عنوان کرد. دکتر حسن جولایی در ادامه با اشاره به حساسیت زنان و کودکان درباره ابتلا به بیماری ایدز، افزود: نیمی از مبتلایان به HIV ایدز، زنان و کودکان هستند و همین موضوع اهمیت رسیدگی ویژه به این موضوع را نشان می دهد. این مقام آگاه در ادامه، با تأکید بر روند رو به رشد ابتلا به ایدز در بین نوجوانان، ادامه داد: در تمامی جوامع، آمار ابتلا به ایدز در گروه های سنی مختلف رو به کاهش است، اما در بین نوجوانان به دلیل رفتارهای پرخطری که بسته به شرایط سنی خود بروز می دهند، این روند رو به افزایش است.
او محورهای همایش را پرداختن به آسیب های اجتماعی ایدز، ریشه یابی آسیب های اجتماعی ناشی از آن برای کاهش رفتارهای پرخطر، نحوه برخورد با گروه های سنی مختلف مبتلا به بیماری، مراقبت از زنان باردار مبتلا به HIV ایدز و کودکان مبتلا به ایدز، معرفی کرد.
پیشگیری؛ بهترین راه درمان ایدز
دکتر جولایی با اشاره به عدم وجود درمان قطعی برای ایدز، بهترین راه درمان را پیشگیری از ابتلا دانست و گفت: آگاه سازی افراد جامعه درباره رفتار های پیشگیرانه ابتلای این بیماری از مهمترین اهداف برگزاری این کنگره است. او بررسی یافته ها و تازه های علوم نوین در زمینه تولید واکسن بیماری ایدز و درمان های جدید این بیماری را از دیگر اهداف برگزاری این گنگره معرفی کرد. رییس مرکز تحقیقات ایدز شیراز گفت: ١٥٠ مقاله تخصصی به دبیرخانه این همایش بین المللی ارسال شده است که از این میان، ١٠ مقاله به عنوان سخنرانی و ٩٧ مقاله به عنوان پوستر نمایش داداه می شود.
این کنگره بین المللی امروز، بیست و هفتم آذر، در مجتمع ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به کار خود پایان خواهد داد.
منبع: وزارت بهداشت