دغدغههای ناشی از نگهداری و باز پروری معتادان در مراکز ماده ١٦ موضوع صحبت بسیاری از کارشناسان حوزه مواد مخدر است، حدود دوماه گذشته عباس صداقت، رئیس اداره کنترل و مبارزه با ایدز و بیماریهای آمیزشی وزارت بهداشت به چگونگی درمان اعتیاد در مراکز ماده ١٦ قانون مبارزه با مواد مخدر اشاره کرده و گفته بود که تجمع مصرف کنندهها در یک دوره زمانی کوتاه و بدون هیچ برنامهای برای درمان روان شناختی و حمایتهای روان شناسی، هیچ نتیجهای را در بر ندارد و این تجمع خطر شیوع رفتارهای پرخطر و در نتیجه شیوع بیماریهای مرتبط با آن از جمله HIV را افزایش میدهد.
علیرضا جزینی در گفتوگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در واکنش به نگرانیهایی از احتمال شیوع اچ آی وی در مراکز ماده ١٦ اظهار کرد: بر اساس قانون، افرادی که به عنوان معتاد متجاهر شناخته میشوند باید در مراکز ماده ١٦ ساماندهی شوند. وی افزود: در حال حاضر ١٨ مرکز ماده ١٦ در سراسر کشور داریم که در هفت ماهه اول امسال بیش از هشت هزار نفر از این مراکز خدمات دریافت کردهاند. مطابق قانون مدت زمان نگه داری از یک معتاد در مراکز ماده ١٦ برای مرتبه اول سه ماه و برای مرتبه دوم نیز سه ماه است، در مجموع یک معتاد متجاهر را تا شش ماه در مراکز نگهداری و آنها را برای ورود به جامعه آماده میکنند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره احتمال افزایش آلودگی به اچ آی وی ایدز در این مراکز گفت: نظارت و بررسیهای لازم از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر مرتبا انجام میشود، هرچند در برخی موارد ممکن است کاستیهایی وجود داشته باشد اما تا کنون یک مرتبه هم گزارش توسعه و انتقال اچ آی وی در مراکز نداشتهایم. جزینی افزود: البته از آنجا که از منظر احتمالات ممکن است در اماکن تجمعی امکان بروز و شیوع بیماریها وجود داشته باشد، به همین دلیل نگهداری از بعد درمان را به وزارت بهداشت سپردیم و در مراکز ما پزشکان وزارت بهداشت مستقر هستند و آنها نیز درباره افزایش اچ آی وی به ما گزارشی ارائه نکردهاند.
منبع: خبرگزاری ایسنا